top of page

Labāk vienreiz redzēt, nekā ... jeb kā mīlēt matemātiku.

Updated: Aug 10, 2021

Kāpēc daļa bērnu tik ļoti nemīl matemātiku? Nīla Fleminga VARK (jeb VAK) mācīšanās stilu modelis apraksta dažādas uztveres. Šie iedalījumi palīdz izprast, kāpēc nekad nebūs tādas vienas pieejas, kas derēs itin visiem. Ir būtiski piedāvāt klasei maksimāli dažādus materiālus un skaidrojumus, lai nodrošinātu to, ka saprot visi. Viens no mācīšanās tipiem ir vizuālā mācīšanās uztvere, taču klasē bieži vien liela daļa informācijas tiek nodota tieši verbāli, kas nebūt nav optimāli priekš tiem, kam vizuālā uztvere ir visspēcīgākā. Protams, tāfeli un projektoru vēl neviens nav atcēlis, bet darba burtnīcas gan bieži šajā ziņā grēko, nedodot pietiekamu daudzumu vizuālo uzdevumu.


Bērniem, kuriem dominējošā ir tieši vizuālā uztvere, ir daudz vieglāk apgūt matemātiku caur tās vizualizāciju un ģeometrisku interpretāciju. Tieši šādiem jaunajiem matemātiķiem arī veltītas šīs darba lapas reizināšanā. Atsevišķi uzdevumi ar nolūku veidoti āķīgi, lai dotu iespēju bērniem pašiem izdomāt to vai citu lietu, ne tikai vienkārši sekot paraugam.


Materiāls sastāv no 20 lapām, kurās dažādos veidos ir vizualizēts reizināšanas jēdziens, kā arī pārvietojamības un savienojamības īpašības.


Materiālu var atrast mājas lapas sadaļā Sākumskola, kā arī failiem.lv

Recent Posts

See All
bottom of page